Hírek

Húzd keresztül...! 2022

Húzd keresztül...! 2022


A Közép-Dunántúl régió Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyütteseinek IX. Fesztiválja 2022. május 22-én kerül megrenezésre Székesfehérváron.

 
A találkozó céljai:
1. Találkozási, barátkozási, ismerkedési lehetőség biztosítása az országban működő gyermek néptáncegyüttesek számára. Nézzék meg egymás produkcióit, tanuljanak egymástól. Ha hasonló találkozót szeretnének szervezni a településükön, tudják, hogy honnan hívhatnak csoportokat.
2. Szakmai, módszertani segítségnyújtás a csoportok részére. A rendezvényen szakavatott zsűri véleményét kérhetik a csoportok. Útmutatás, fejlesztési javaslatok megfogalmazása a csoportok és szakmai vezetőik részére.
3. Minősítések, visszajelzések biztosítása a csoportok részére, mellyel büszkélkedhetnek településükön, munkájuk eredményét objektív értékelés alapján is láttathatják.
4. Székesfehérváron évi rendszerességgel bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a csoportoknak, az idei már a kilencedik fesztivál lesz.
 
A szervezők 3 fős szakmai zsűrit kérnek fel a csoportok értékelésére. Az együttesek bronz, ezüst és arany fokozatú okleveleket nyerhetnek. Kiosztunk továbbá 1 db fesztiváldíjat, valamint koreográfiadíjakat és esetleges különdíjat is.
 
Jelentkezés feltételei:
  • 1 műsorszámot kérünk, a rendelkezésre álló műsoridő max. 8 perc
  • Amit a zsűri néz: folklorisztikai hitelesség, előadói készség, koreográfiai megformálás, színpadi megjelenés, ének-zenei előadás. Nem kötelező új művel nevezni, már korábban szakmai zsűri előtt bemutatott koreográfiával is lehet jelentkezni.
          Mindösszesen 20 együttes tudunk fogadni a jelentkezések időrendi sorrendjét figyelembe véve!!!
 
  • A jelentkezés hiánytalan kitöltése a felhívás alatt található internetes felületen:
 
Továbbá a járványügyi nyilatkozat kitöltése minden résztvevőnek!
 
Jelentkezési határidő: 2022. május 09. hétfő 24.00 óra
A jelentkezési határidő eltelte után nem áll módunkban újabb jelentkezéseket elfogadni.
Csoportonkénti regisztrációs díj: Örökség tagoknak 12.000 Ft, egyéb csoportoknak 25.000 Ft
A befizetés módja: átutalás. Az internetes felületen kérjük megadni a számlázási nevet és címet, hogy időben meg tudjuk írni a számlákat. A befolyt összeget a központi zenekar tiszteletdíjára, valamint az oklevelek és emléklapok és díjak megvásárlására fordítjuk.
A befizetés határideje: 2022. május 13. péntek
 
 
További információ: Majoros Andor, Alba Regia Táncegyesület (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 


Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület célja, hogy összefogja és jól működő közösségbe is szervezze a gyermek néptánccsoportokat, vezetőiket és minden olyan pedagógust, aki a magyar gyermek néptánc előre mozdításán fáradozik.

Eseménynaptár

Szeptember 2022
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2