Hírek

XXIV. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

XXIV. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

XXIV. alkalommal kerül megrendezésre a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár 2017. augusztus 12-22. között, amely hazánk és Európa egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja.

SUMMERFEST SZÁZHALOMBATTA KIVÁLÓAN MINŐSÍTETT folklórfesztivál

HAGYOMÁNY ÉS MINŐSÉG - EGYÜTT!

Résztvevők:

Baskíria, Brazília, Chile, Costa Rica, Grúzia, Honduras, Indonézia, Kanada, Kína, Kolumbia, Lengyelország, Litvánia, Mexikó, Paraguay, Portugália- Madeira, Szardínia, Szerbia, Magyarország

XXIV. alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, amely hazánk és Európa egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja.

Minden település életének fontos része a hagyományteremtés, a külvilág számára való megmutatkozás, az önálló arculat megteremtése. Vannak olyan települések, ahol ezért szinte semmit sem kell tenni, mert a földrajzi fekvés, a történelmi múlt önmagát adva csak a „kihasználásra vár”. Vannak azonban olyan települések, melyek egyáltalán nem rendelkeznek hagyományokkal, vagy, mert a főváros árnyékában vannak, nagyon nehéz számukra kilépni ebből az árnyékból.

Három ilyen „árnyékban lévő” település hívott életre (Százhalombatta, Ráckeve, Tököl) egy olyan rendezvényt, amely mára méltán a régió - Pest megye déli részének - legnépszerűbb és legnagyobb szabású nyári kulturális rendezvénye.

1994-ig a három településen egymástól függetlenül zajlottak a nyári folklórrendezvények. 1995-től a három település szervezőbizottsága (Szigetvári József - Százhalombattáról, Budai Gábor - Ráckevéről és Halász László - Tökölről) egyre nagyobb mértékben hangolta össze a rendezvényeket. 1998-tól már nemcsak a lebonyolítás, hanem az előkészítés is teljesen összehangoltan történik.

A fesztivál szakmai, illetve CIOFF központja Százhalombatta, főbb eseményei a települések között megosztottan történnek. Az elmúlt 23 évben közel 450.000 néző és 102 ország vett részt a fesztiválon. Ebben az évben 18 ország mutatkozik be.

Sajtóanyag

Részletes program


Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület célja, hogy összefogja és jól működő közösségbe is szervezze a gyermek néptánccsoportokat, vezetőiket és minden olyan pedagógust, aki a magyar gyermek néptánc előre mozdításán fáradozik.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5